Wanneer u buiten de gebaande toeristische paden Gambia wilt ontdekken

 

Wanneer u tijdens uw verblijf in Gambia het land en haar bewoners goed wilt leren kennen is het verstandig uitstapjes te maken met een eigen auto met chauffeur. Alhagi Jallow kunnen we van harte aanbevelen als uw persoonlijke reisleider: hij kan veel vertellen over het land,haar bewoners en de cultuur.Bovendien is hij als chauffeur erg betrouwbaar en loodst zijn auto behoedzaam door het soms hectische verkeer.

...maar met Alhagy als gids kunt u ook kennismaken met de vriendelijke bevolking door per ATB een fietstocht te maken door de kleine dorpjes in de kuststreek. Zie hiervoor de suggesties onder aan deze pagina

Op deze manier krijgt u een beter beeld van het land en haar inwoners dan wanneer u een uitstapje boekt bij uw reisorganisatie. Bovendien is dit, zeker wanneer u met meer personen bent, voordeliger.

U kunt hem in Gambia bellen of appen op zijn mobiele nummer (00220)3841533 of 9841533,maar u kunt ook via onze stichting alvast in Nederland contact leggen met hem zodat hij u bij uw hotel/ appartement kan opzoeken.( 0528-262017)

Gedurende enkele wintermaanden is het mogelijk dat een Nederlands sprekende gids u tijdens een uitstapje vergezelt. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

.

 


Uitstapjes per auto ongeacht het aantal personen ( maximaal 6 ) in Gambia ( prijzen inclusief brandstof )

Alle prijzen zijn per auto met chauffeur ongeacht het aantal personen ( maxinaal 6 ) dus inclusief brandstof.( tenzij anders vermeld )

U kunt in overleg met Alhagy een uitstapje samenstellen,maar onderstaand vindt u enkele suggesties

Halve dag ( Prijs 2500 Dalasi per auto , maximaal 6 personen )

1: City Tour: Krokodillenvijver Bakau, Banjul met bezoek aan de Albert Market, Serrekunda met bezoek Batik fabriek en/of de markt. Totale duur ongeveer 4 uur. Prijs 2000 Dalasi

2: Krokodillenvijver in Bakau, levendige markt in Serrekunda, bezoek aan Baobab Nursery School in Sukuta. Prijs 2000 Dalasi

3: Bij het licht worden of aan het eind van de middag een vogelspotexcursie in het Brufut Bird Reserve onder leiding van een vogelgids. 2000 Dalasi ( inclusief gids).

4: Een tocht door het gebied ten oosten van het vliegveld ( gravelafgraving,zout indampen ), mogelijkheid van een drankje in een lodge in Kubuneh, terug via de houtsnijmarkt van Brikama.

5: Afhankelijk van uw conditie kunt u ook per ATB het groene, landelijke gebied van de dorpjes in het kustgebied verkennen. U fietst dan met een gids over kleine weggetje, vaak looppaadjes door de dorpjes. Een bezoek aan een compound, dorpsschooltje, bakkerij, enzovoort is mogelijk. Er is de keuze tussen het deels vervoeren van de fiets op een auto of een deel over het strand te fietsen. Kosten 2000 D per groep en daarbij de fietshuur ( 100 D.per uur of 500 per dag )

Hele dag ( Prijs 3000 Dalasi )

Natuurlijk is het mogelijk om uw eigen daguitstapje samen te stellen, maar onderstand geven we een aantal suggesties.

Serrekunda markt ; Abuko nauurpark ( apen,hyena's); Brikama houtsnijmarkt; Paradijsstrand bij Sanyang,; terug via het vissersplaatsje Tanji.

Bush trip: via de zandwegen van Maryamakunda,Banyaka,Juna met de mogelijkheid van een bezoek aan compounds en schooltjes en/of de reptilefarm naar het Paradijselijke strand van Sanyang met de mogelijkheid van en hapje en een drankje ( voor eigen rekening ),soms het optreden van een dansgroep van de Fula-stam.Op de terugweg een bezoek aan het vissersplaatsje Tanji.

Serrekunda markt , houtsnijmarkt in Brikama, reptielenfarm in Gunjur, Paradisebeach in Sanyang.

Lange dagtrips

Belangrijk bij deze uitstapjes is vroeg ( uiterlijk 8.00 uur ) te vertrekken.

James Island:

A :met de veerboot bij Banjul oversteek naar de noordoever van de Gambiarivier bij Barra. Hier huurt Alhagi een auto voor uw gezelschap. Vandaar in 90 minuten naar Juffureh. Hier steekt u met een houten boot over naar James Island, een voormalig depot van slaven. Een gids leidt u rond door de restanten van het fort.Na terugkeer kunt u lunchen in het plaatselijke restaurant en het slavenmuseum bezoeken.
Vervolgens weer dezelfde route terug. Prijs 60 € per persoon..( inclusief de prijs van de veerboot ,huur auto op de noordoever, de boot naar en toegang tot James Island en slavenmuseum,lunch en drankje in Juffureh.
De veerbootdienst is soms zodanig beperkt dat er lange wachttijden zijn. Alternatief is dan de oversteek te maken in een houten boot.

B: met de auto naar Banjul. Daar gaat u aan boord van een schip ( met andere toeristen ) . U vaart, afhankelijk van het tij, in 2-3 uur naar James Island,waar u een rondleiding krijgt. Onderweg krijgt u een buffet aangeboden.Vanaf James Island vaart u weer terug naar Banjul. Prijs 60 € per persoon.

Fatala natuurpark in Senegal


Naar Banjul, oversteek met de veerboot naar Baraa, huur auto naar het park,toegang tot het park,lunch en drankje. Prijs 90 € per persoon,inclusief de toegangsprijs van het park ( €60,-)

Meerdaagse uitstapjes

Via de noordoever ( Barra, Farafenni, Wassu steencirkels) naar Georgetown met overnachting in Janjangbureh-camp.De volgende dag over de zuidoever via Soma naar Tendaba Camp ( mogelijkheid van boottocht door de mangroves ).De derde dag terug naar uw hotel. Richtprijs 15.000 D excl.overnachtingen en maaltijden.Overnachting ongeveer 900 D per 2 persoonskamer, warme maaltijd en ontbijt 500 D per persoon.

Via de zuidoever naar Tendaba Camp.Hier overnachten met mogelijkheid van vogelobservaties, boottocht etc.Er is hier zelfs een zwembad.De volgende dag dezelfde weg terug. Richtprijs 10000 D excl.overnachting en maaltijden..

Gezien de soms problematische overtocht met de veerboot vanuit Banjul is het beter om via de zuidoever naar Soma te rijden,vandaar oversteken naar Farafenni. Via de noordoever naar de Wassu Stone Cirkels en/of vanuit Kuntaur per boot naar het chimpansee-eiland ( nijlpaarden, krokodillen )Vervolgens de oversteek naar Janjanbureh ofwel Georgetown en via de Zuidoever weer terug.

Andere mogelijkheden :

In uw uitstapje kan afhankelijk van uw belangsteling een bezoek worden gebracht aan een kleermaker,bakkerij,laswerkplaats,garage of timmerman.

Gambiaans koken . U gaat met uw gastvrouw te voet of per bushtaxi naar de markt om daar de ingrediënten te kopen. Vervolgens gaat u terug naar de compound om daar de kruiden te stampen, de rijst van ongerechtigheden te ontdoen, de groente schoon te maken en op een houtvuurtje te koken. Afsluitend natuurlijk het gezamenlijk nuttigen van de Afrikaanse maaltijd.

Bereiding van lokale dranken als Wonjo / Bissap uit gedroogde hibiscusblaadjes of Baobabjuice = sito uit de vrucht van de Baobab= apenbroodboom.
Alhagi@your service Alhagi@your service Alhagi@your service Alhagi@your service